2009-07-01

Photoblog - Λογισμικό (software) που θα χρειαστείτε


Εκτός από τα δύο εργαλεία που προανέφερα (PhP και mySQL), τα οποία θα πρέπει να είναι προεγκατεστημένα από την πάροχο στον server που θα φιλοξενήσετε το photoblog σας, θα χρειαστείτε δύο ακόμα εργαλεία, που θα πρέπει πρώτα να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας και μετά να ανεβάσετε στον server. Και τα δύο διατίθενται δωρεάν.
  1. Pixelpost - Είναι μια open source, δυναμική εφαρμογή παρουσίασης και διαχείρισης photoblog, γραμμένη σε PhP. Φωτογραφίες, κείμενα, σχόλια, στατιστικά στοιχεία επισκεπτών και γενικότερα οποιαδήποτε πληροφορία δημοσιεύεται στο photoblog σας, έχετε τη δυνατότητα να την διαχειριστείτε μέσα από αυτή την εφαρμογή. Μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ. Αναλυτικές πληροφορίες για την εφαρμογή μπορείτε να δείτε στο επίσημο site, pixelpost.org.

  2. File transfer software - Το δεύτερο εργαλείο που θα χρειαστείτε, είναι μια εφαρμογή για να μπορείτε να κάνετε file transfer. Μία τέτοια είναι η Filezilla. Μία δημοφιλής, open source εφαρμογή, που μέσω ενός πολύ φιλικού, γραφικού περιβάλλοντος σας επιτρέπει να μεταφέρετε αρχεία από και προς άλλον Η/Υ. Διατίθεται δωρεάν, υπάρχουν εκδόσεις τόσο για Windows όσο και για Mac και Linux, και μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ. Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή file transfer έχετε ήδη εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας.

Αυτά είναι τα μοναδικά εργαλεία που θα χρειαστείτε για να στήσετε και να θέσετε σε λειτουργία το photoblog σας.

Προς το παρόν κατεβάστε και αποθηκεύστε τα δύο αυτά εργαλεία στον υπολογιστή σας. Τα υπόλοιπα στη συνέχεια...


:: Επόμενο :: Εγκατάσταση λογισμικού

No comments:

Post a Comment

Επόμενα Προηγούμενα Αρχική