2009-06-22

Photoblog - Kατοχύρωση domain name.



Το πρώτο βήμα, και βασικότερο κατά τη γνώμη μου, είναι να κατοχυρώσετε ένα δικό σας domain name. Δεν έχει σημασία αν αυτό θα είναι .gr ή .com ή .eu, ούτε αν θα το κατοχυρώσετε σε κάποια ελληνική ή ξένη εταιρεία. Αυτό που έχει σημασία είναι να διαλέξετε ένα όνομα της αρεσκείας σας και η εταιρεία με την οποία θα το κατοχυρώσετε να σας δίνει την δυνατότητα on line διαχείρισης του domain name, μέσω κάποιου control panel. (Περισσότερα γι' αυτό στη συνέχεια...)

Το κόστος για ένα domain name δεν είναι απαγορευτικό. Ένα .com domain name στοιχίζει σήμερα 7,40 ευρώ το χρόνο, ενώ ένα .gr domain name στοιχίζει γύρω στα 10 ευρώ το χρόνο, ανάλογα την εταιρεία στην οποία θα το καταχωρήσετε.

Προσωπικά κατοχύρωσα το δικό μου domain name μέσω της godaddy.com, μιας από τις παλιότερες εταιρείες στο χώρο αυτό.

Ο λόγος που διάλεξα ένα .com domain name, είναι πολύ απλός. Το αντίστοιχο .gr ήταν ήδη πιασμένο από κάποιον άλλο. :-(

Λεπτομέρειες για τη διαδικασία κατοχύρωσης domain name μέσω της godaddy.com, μπορείτε να δείτε σ' αυτό το video.



:: Επόμενο :: Επιλογή provider για τη φιλοξενία.

3 comments:

Potpouri said...

Καλημέρα σε όλους σας
Για να βάλω δικό μου domain name στο blogspot
Πάω στο blogger μετά Ρυθμίσεις - Δημοσίευση - Προσαρμοσμένος τομέας διαδικτύου - Ποια διεύθυνση θα θέλατε να έχει το ιστολόγιό σας (εισάγω την διεύθυνση πληρώνω με pay pal ευρο το χρόνο ) και έχω δικό μου domain name σωστή είναι η διαδικασία ? έχω 5 blog όλα έχουν διαφημίσεις google στο ίδιο λογαριασμό αλλά τα 4 blog τα έχω ξεχωριστώ blogger δηλ στον Πανόπτης δείχνει 4 blog και στο άλλο blog είναι σε άλλο blogger δηλ στον Πανόπτης δείχνει 1 blog εγώ μόνο σε ένα θέλω να βάλω domain name σε 1 από τα 4 δεν επηρεάζονται τα υπόλοιπα έτσι δεν είναι ? ο λογαριασμός μου θα είναι ο ίδιος που έχω τις διαφημίσεις google για domain name εκεί θα πληρώνομε ? με 1000 -2000 επισκέπτες το μηνα με δικό μου domain name είναι 50 ευρο το μήνα περίπου η λιγότερα ? συγνώμη για το χρόνο σας. Ευχαριστώ εκ τον προτέρων

PHOTOSKIASI.com said...

@ Potpouri
Το παραπάνω κείμενο δεν αφορά στο Blogger και σε blogs που φιλοξενούνται εκεί. Λυπάμαι αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να σε βοηθήσω αφού δεν γνωρίζω τον τρόπο που λειτουργούν τα domain names στον Blogger.

Νομίζω όμως ότι υπάρχουν αρκετά tutorials στο δίκτυο για το συγκεκριμένο θέμα. Μια αναζήτηση στο google με θέμα blogger και custom domain name πιστεύω ότι θα σου δώσει αρκετό υλικό.

Nikos said...

Kατοχύρωση domain name
Προσωπικά κατοχύρωσα το δικό μου domain name μέσω της setaname.com, δυνατότητα on line διαχείρισης του domain name, μέσω control panel.
το .com domain στοιχίζει 9,50 ευρώ.

NIKO

Post a Comment

Επόμενα Προηγούμενα Αρχική