2010-05-22

Ένα μοντέρνο film noir ή μήπως όχι;



Από την πρώτη εικόνα του μικρού αυτού φιλμ της Spy films, στο μυαλό μου ήρθαν εικόνες από παλιό film noir.  Η ατμόσφαιρα και οι χαρακτήρες θυμίζουν κάτι από εκείνες τις ταινίες που λατρεύω. Καθ' όλη τη διάρκεια του φιλμ είχα την αίσθηση ότι από κάπου θα προβάλει ξαφνικά ο Humphrey Bogart ή ο  Robert Mitchum (προσωπικά προτιμώ τον Mitchum). Αυτός ήταν μάλλον και ο λόγος που το είδα με τόση ευχαρίστηση.

Καθώς όμως το έβλεπα ξανά και ξανά, άρχισα να παρατηρώ κι άλλα πράγματα εκτός από τον φωτισμό, την ατμόσφαιρα και τους χαρακτήρες, όπως τα ειδικά εφέ. Πολύ εντυπωσιακά, δε λέω, γι' αυτό κι έψαξα να μάθω περισσότερα γι' αυτά. Όταν όμως βρήκα πως ακριβώς είχε φτιαχτεί το όλο φιλμ, συνειδητοποίησα ότι τόση ώρα δεν έβλεπα τίποτα παρά πάνω από ένα ασπρόμαυρο 3D animation.



Πάει κι η ατμόσφαιρα και η αίσθηση του film noir, πάνε και οι χαρακτήρες (που ίσως δεν συναντήθηκαν ούτε στα γυρίσματα του φιλμ), πάει κι η μαγεία που είχε δημιουργήσει το φιλμάκι. Το μόνο που μου έμεινε ήταν μια απογοήτευση και μια δυνατή επιθυμία να ξαναδώ το "The Big Sleep". Ευτυχώς που δεν πέταξα τις παλιές βιντεοκασέτες όταν αγόρασα το dvd player :)

No comments:

Post a Comment

Επόμενα Προηγούμενα Αρχική