2010-04-05

Rock 'n' Roll... μαγειρίτσα!

Και να που το Πάσχα γίνονται θαύματα. Μεγάλο Σάββατο μετά την ανάσταση και πριν τη μαγειρίτσα προσπαθούσα με κόπο να πιστέψω στα μάτια μου.

Εκεί που περίμενα ν' ακούσω, όπως κάθε χρόνο, το συνηθισμένο soundtrack της Ανάστασης "Xrysa Klarina - The very Best of", βλέπω στην οθόνη της τηλεόρασης μια κάρτα που έγραφε "Rock'n'Roll Hall of Fame Concert". Διαφημιστικό trailer σκέφτηκα και γύρισα να γεμίσω το ποτήρι μου κρασί. Αλλά πριν προλάβω να ευχηθώ στο τραπέζι Χριστός Ανέστη και να φάω την πρώτη μπουκιά, επί σκηνής τραγούδαγαν οι Crosby, Stills & Nash και μετά από λίγο ανέβηκε και η Bonnie Raitt.

"Yeah right", είπα μέσα μου, "αυτά δεν συμβαίνουν στην Ελλάδα, κάποιος από το κανάλι θα δει ότι μπήκε λάθος video και θα το κόψει". Αλλά ευτυχώς δεν το είδε κι έτσι εγώ είδα Stevie Wonder, Smokey Robinson, B.B. King, Jeff Beck, Buddy Guy και μετά τους U2, την Patti Smith και τον Bruce Springsteen να τραγουδάνε μαζί "Because the Night".



Και τα θαύματα συνεχίστηκαν. Simon & Garfunkel, U2 + Mick Jagger + Black Eyed Peas, Metallica, Metallica + Ozzy Osbourne, Springsteen +  John Fogerty, Springsteen + Sam Moore, Springsteen + Darlene Love (ποιοι είναι οι Sam Moore και η  Darlene Love; Ρωτήστε τον Πετρίδη), Springsteen +  John Fogerty και για το τέλος Bruce Springsteen + Billy Joel.

Εξαιρετική, κατά τη γνώμη μου, η σκέψη των ανθρώπων του Mega για κάτι διαφορετικό την βραδιά της Ανάστασης.

Αν και η συναυλία αυτή έγινε στη N.Y. τον Οκτώβριο του 2009, εμένα δεν μ' ενόχλησε καθόλου που την  είδα πασχαλιάτικα. Ούτε η κοιλίτσα του Ozzy μ' ενόχλησε, ούτε η καράφλα του Billy Joel. Μόνο εκείνο το τσόλι ο Sting να έλειπε και θα ήταν όλα τέλεια. Αλλά ας μην παραπονιέμαι. Όταν κάνεις Ανάσταση με το Paranoid στ' αφτιά σου, είναι σίγουρα Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ EVER κι ας ήμουν άρρωστος και κρεβατωμένος.




Σημείωση Νο 1: Μετά απ' αυτό, ελπίζω του χρόνου ο παπάς να μην το θεωρήσει υπερβολή αν αντί για το Χριστός Ανέστη ζητήσω να ψάλει το... Stairway to Heaven.

Σημείωση Νο 2: Όποιος ενδιαφέρεται για τη συναυλία και δεν την πήρε χαμπάρι στο Mega, μπορεί να βρει στο You Tube σχεδόν όλα τα σχετικά videos. Ακόμα κι αυτά που δεν είδαμε εδώ. Όπως για παράδειγμα το ντουέτο της Aretha Franklin με την Annie Lennox ή αυτό των Metallica με τον Lou Reed.

No comments:

Post a Comment

Επόμενα Προηγούμενα Αρχική